torsdag 21 februari 2013

Anjovis!!!

Lagade janssons frestelse idag. Kanske inte min topp 3 mat, men men.  När jag läste igenom receptet stod det ansjovis. Tankarna började gå "hmm, ansjovis.. tror inte vi har det i hemma. Ansjovis-sill, sardeller finns. fungerar väl lika bra. Fisk som fisk!"


Väl ihopsvängd och inne i ugnen. Började vi fundera lite på vad som egentligen skiljer dessa fiskar åt. Verkade vara lite olika ursprung och fisk egentligen, men här i Sverige är allt bara skarpsill ändå, oavsett namn. för mer  info: Ansjovis m.m.

Jansons är en ganska konstig rätt. Vad kan man egentligen äta och dricka till den? Vatten, vin, mjölk, juice? Min far och jag kom nog fram till att det som skulle passa bäst var en snaps. Ner i källaren och hämta, nu stod nämligen linie akvavit på bordet. Hutt hutt!

 Mamma nöjde sig med vin, men oj vad hon missade något. Janssons har aldrig smakat godare än vad den gjorde ikväll och kommer nog inte heller göra det. Kommer nog dröja ett tag innan vi återser Janssons och hans frestelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar