tisdag 27 augusti 2013

Hela kostcirkeln.

BloggNollan bor inte med mamma längre och därför är det ett måste att lära sig "the art of cooking" dvs. hur man steker ägg, kokar pasta, rör ihop en brunsås, lagar en rådjursstek i ung. etc. 
Men när ska man lära sig det under Nolle-P?! Har ju knappt tid att borsta tänderna...
Äta bör man annars svälter man, that's a fact och lösningen på BloggNollans tids-ekvation heter: storkok!
Storkok behöver det inte ta så himla lång tid utan endast si så där 10-15 min, för att få till 7 unika middagar!
Allt som behövs är:
-Pasta (valfri sort! Gärna kokta lite extra al dente. Då man kan spara några värdefulla minuter)
-Krossade tomater
-Tomatpuré
-Gul lök.
-salt&svartpeppar och andra mer fancy kryddor. (smaken är som baken...)
-Lite smör
1.Koka upp pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 
2.Hacka samtidigt löken och bryn med lite smör i stekpannan. 
3.Häll ner korssade tomater och sedan lite tomatpuré (mängd oklar. Ringa mamma?)
4.Krydda!!!!
KLART!
Och för att få i sig alla sorters vitaminer så Nollan inte får skörbjugg, torr hy, dåligt mörkerseende eller andra bristsjukdomar, föreslår BloggNollan att  LiU-studenten blandar ner i:
Matlåda dag.1: Lite eldorado-majs
Matlåda dag.2: Lite tonfisk på burk
Matlåda dag.3: Lite extra krydda!
Matlåda dag.4: Lite svamp på  burk.
Matlåda dag.5: Om turen är på din sida kan du hitta nötfärs på extrapris. Utmärkt protein-källa!
Matlåda dag.6: Den konstiga Chorizon längst in i kylen
Matlåda dag.7: Lite mer pasta...
Se där! Det är inte så svårt som man ibland tror att det är. Nu kan den lilla LiU-studenten räkna sin grunk i lugn och ro utan att oroa sig för att somna hungrig:)
I morgon är det Munchen Hoben! Peppen inför detta alltså!
/BloggNollan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar