tisdag 14 maj 2013

Storm.

Idag har det florerat en massa bra artiklar på sociala medier som lyfter upp oss kvinnor och feminismen  En bättre värld finns det hopp om.

först ut var:

1. trettiotre anledningar




MEN, vad innebär det när den här sidan senare framåt kvällen blir blockad för att den ansågs vara stötande!? Vad innebär det när sociala medier ger utrymmer för åsikter som förespråkar kvinnoförtryck men INTE jämlikhet?!

2. American Apparel gör reklam för unisex-skjorta.

Brukar inte länka till Afonbladet, MEN sådan här reklam skapar och ska skapa debatt! För debatt krävs olika åsikter, men ibland blir man rädd när man läser kommentarerna till artikeln...

3.Jolies bröst.
Män hatar på internet när Jolie berättar att hon opererat bort brösten för att minimera risken för cancer. Kvinnor är tydligen inte mer än bröst för många män. Eller i alla fall inte för de män som hörs.

Dock en fantastisk dag där man kommer över artiklar som tar upp just kvinnans roll! Så länge det publiceras artiklar om anledningar varför feminism behövs, sexistiska reklambilder och bröstoperationer som skapar debatt där kommentarer som "Det är inte våldtäkt när man sover eftersom man inte strider emot[...]" kan påträffas är det väl ett tecken på att sådana här artiklar verkligen behövs och behövs uppmärksammas!

Heja jämställdheten!

_____________________________________________________________________


tillägg!
allt hopp slogs plötsligt i sönder av DET HÄR!
http://www.folkbladet.nu/369496/tre-killar-frias-fran-valtakt

1 kommentar:

  1. Älskar när det skapas sådana här debatter. Blir helt varm i hjärtat och ba JA! och sen slås det sönder när man läser den där sista. Fyfan vad arg jag blev.

    SvaraRadera