söndag 2 juni 2013

Gazpacho-söndag!

skräckfilms-skådespelerska. Ignorerade signalerna om ösregn. Muller från ena mörka sidan till andra. droppar. hotfulla moln.

MENvafan! pallar och VILL inte vara fräsch, putsad och planerad. Sket i paraplyet snörade på mig fotriktiga skor och promenixade upp till konsum(blöt in på underkläderna) för att köpa:


Grönsaker till en gazpacho!! [placa.gracias.tapas.cerveza.guapa.porfavor.chico.uno.dos.tres.Barcelona]
Efter en vecka i det varma och vackra Spanien är jag redo att helt släppa taget och låta den den eldiga tango-kvinnan ta över!

GaZPach0 a la Majken!

1-6 portioner. Tid: går i en handvändning, förutom paprikorna som tar 20 min.
Proceda de la siguiente manera:

3 Paprikor (valfri färg) jag tog tre olika ^^
6 tomater
1 gurka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1-3 msk rödvinsvinäger
½ dl olivolja
salt och peppar
lite solroskärnor eller nåt annat trevligt till topping, typ.


1. Börja med att sätta på Juanita med Hoola Bandoola Band.
2.Sätt ugnen på 250 grader och grillfunktion.
3.Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg på en plåt med skinn/skalet(vadkallarmandet?) uppåt. Rosta högst upp i ugnen i twenty min.
4.klyfta tomaterna, skala och skör gurkan i mindre bitar, skala och klyfta löken, skala vitlöken. MIXAAAA!
5. ta ut paprikan. Släng ner den och oljan i mixern med de andra grönsakerna(MIXMIX!) till en soppa.
6. smaka av med salt, rödvinsvinäger och peppar. Förvara i kylen till den ska förtäras!

Rekommenderar min brors blögg! Student i Japan. Cyllade nyss från Sendai till Tokyo. Läs här!

~ Bis Bald! ~


1 kommentar:

  1. Hhaahahaha älskar dina recept!!! NUmmer 1 är ytterst vesäntlig annars blire ingen bra soppa :)
    Vet ej vad man kallar paprikans hud?!?!

    SvaraRadera