tisdag 9 april 2013

Gult som i ananas, krokus och Sesame Island


 Pappa fyllde och och dagen till ära var jag klädd i något som skulle kunna vara en pyjamas. (prickiga slappbyxor 2hand; Japan, en riktig pyjamaströja med sesame street-gänget från Custco, kofta fraun myrorna i Linköping)

  1.  hade lagt mig alldeles för sent och var trött (se: bild t.v.)
  2. Pyjamas är den skönaste namngivna outfiten som existerar (handlar i pyjamas, partajar i pyjamas, en vecka i pyjamas .o.s.v);)
  3. Det kändes vårigt(och det var vårigt!!!)


Sorterade och klämde på gamla kläder på Lions i Åhus och slängde käft med dito kvinnor, åkte ner till Askasträdet och bygget för att förbereda en lite inför kvällen och överraskningsmiddagen. Åt fem danska butter cookies (blå burk på bordet) innan lunch. Fick lite dåligt samavete, sen YOLO! ehh.
 Festsalen och en vikingagrav på vår tomt. OCH VÅR-ÄLSKLINGEN!!!!
Ett tips för den som har vägarna förbi Åhus och Yngsjö  under april. Varje år sker en s.k. Tranmatning. Vad som känns som 10.000 tranor kommer, rastar och äter upp sig i Härnestad. Häftig syn! Mer spännande kan vara de 1.000.000 danska ornitologer som släpar med sina kikare och teleobjektiv i storlek med Gran Telescopio Canarias. Fascinerande. När tranorna kommer inflygande och förbereder sig för landning kommer kamerornas smattermassor som för tankarna till  jaktsäsongen i stället.
För den kunskapstörstiga: klicka här! 

såg lite tranor sen fick det vara nog. åkte hem och tog en lur, då jag fortfarande var sömning.

(Och pappa blev överraskad!~boeuf bourguignon & ananas i rom~)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar