fredag 5 april 2013

Sejour i Japan 2.0

Traditionalister som vi är (?) åker familjen varje på Påskresa. Denna resa är enligt mig kompromisslös! Den går bara inte att förhandla bort.  Vem vet vad som kan hända då om man gör det?!

Well well, Ena brodern min, pluggar i Japan detta år så det passade alldeles utomordentligt med en påskvisit i öst. Första resan till Japan skedde lååångt innan denna blogg (eller någon av mina andra bloggar(1 & 2) för den delen) var påtänkta och i samband med att samma bror gick i japansk high school som utbytesstudent i Kuwana.

Himla kul att åka tillbaka 6 år senare, lite äldre och mycket mer "närvarande" än mitt förvirrade och trötta tonårs-jag. 

Körsbärsträden stod i full blom och inhemska turisterna närvaro var ett fakrum. ALLA ville se den tidiga blomningen i Tokyo. Alla (inklusive Maja& co) japanerna var som tokiga. Jag får ibland för mig att svenskar är de som längtar mest efter våren, i februari vill man ju bara se vitsipporna och känna syrendoften men man vet att det dröjer MINSTTVÅKALLAMÅNADERTILL!!! 

Men, med facit i hand kan jag nu säga att japanerna är som precis lika pånyttfödda varje vår som schwedische männschen. WEAAREALLHUMÄÄÄÄNS! Inte en enda ond tanke kan tänkas när de vitrosa blommorna har slagit ut. Allt är i frid.
Japan, va?! vilket land! mer kommer, håll till godo, emmsan;)


har problem med bilder och sådant (lever kvar i 90-talet och windows 97 och tjock-skärmar). hmpf.


4 kommentarer: